fbpx

Tengeri hajóvezetői „B” kategória tanfolyam

A “B” típusú tengeri hajóvezetői engedély érvényes az Adriai-tenger teljes keleti partjára.
Ilyen jogosítvány birtokában, ezeket a hajótípusokat vezetheted:

open-motor-yacht-20079-4833749  jet1 elan_444_impression_pic3  Adriatic_Sea_map B ENGEDÉLY B ENGEDÉLY 2

 

Kategória: Tengeri hajóvezetői „B” kategóriaTANTERMI KÉPZÉS
 Ár: 49.000,-FT + 199,- EUR vizsgadíj
Időpont: Tanfolyam időpontja: 2020. július 18. (szombat) – Budapest

VIZSGA: 2020. Július 24. – Zadar

Helyszín: 1211 Budapest, Weiss Manfréd út 2. – TANTERMI KÉPZÉS
Telefon: +36 70 424-9111
E-mail: info@captains.hu
Weboldal: captains.hu

Kapcsolatfelvétel / Érdeklődés

 • Jet ski, tengeri hajóvezetői tanfolyam
 • Jet ski, hajóvezetői jogsi szerzés
 • vitorlás bérlés
 • Tengeri hajóvezetői engedély

Hol vezethetsz hajót ezzel a jogosítvánnyal?

I-eshajózási vízterület
Magába folgalja az összes nemzetközi hajózást a világ valamennyi óceánján és tengerén, valamint azokat a belvízi területeket, melyek ezekről megközelíthetőek. Meghatározott időszakban azonban a kikötői kapitányság vagy más illetékes szerv korlátozhatja a kisebb hajók vagy jachtok közlekedését ezeken a vízterületeken is.
II-eshajózási vízterület
Az Adriai terngeren történő nemzetközi hajózást foglalja magába. Ezen a területen érvényes korlátozásokat a hajó hajózási engedélye (hajólevél) vagy a hajózási képességet leíró dokumentum tartalmazza.
III-as / ahajózási vízterület
A Horvát Köztársaság tengeri felségvizeit (12 tengeri mérföld a tengerparttól vagy a legkülsőbb szigetektől számítottan) és azokat a belvízi területeket folgalja magába, amelyek arról megközelíthetők. Korlátozás: 6 tengeri mérföldig a szárazföld vagy sziget partjától
III-as / bhajózási vízterület
A Horvát Köztársaság tengeri felségvizeit (12 tengeri mérföld a tengerparttól vagy a legkülsőbb szigetektől számítottan) és azokat a belvízi területeket folgalja magába, amelyek arról megközelíthetők. Korlátozás: 3 tengeri mérföldig a szárazföld vagy sziget partjától
III-as / chajózási vízterület
A Horvát Köztársaság tengeri felségvizeit (12 tengeri mérföld a tengerparttól vagy a legkülsőbb szigetektől számítottan) és azokat a belvízi területeket folgalja magába, amelyek arról megközelíthetők. Korlátozás: 1 tengeri mérföldig a szárazföld vagy sziget partjától
IV-eshajózási vízterület
Magába foglalja Horvátország valamennyi kikötőjében, öblében, valamint az Adria horvátországi vízgyűjtő területének folyóin és a Proklajani tavon történő hajózást.
Jet-ski
Csónak motorral 4kW alatt
Motoros és vitorlás 30 bruttó regisztertonna (GT) hasznos térfogatig

Akár van akár nincs vitorlás vagy motoros hajóra jogosítványa magyar belvizekre, próbálja ki magát a tengeren! Szerezzen horvát „B” kategóriás hajóvezetői engedélyt! Ha már van „B” kategóriás hajós jogosítványa, akkor egy skipper tréning alatt megtanulhatja mindazt, ami a tengeri hajózáshoz szükséges.

Sikeres vizsga esetén Ön az IMO előírásainak megfelelő horvát képzési rendszer szerinti „B” kategóriás hajóvezetői engedélyt (Boat leaders licence „B” – boat skipper „B”) szerzi meg, amellyel jogosult 15 KW-nál nagyobb teljesítményű motoros és 30 bruttó regisztertonna hasznos térfogatot meg nem haladó vitorlás és motoros yacht vezetésére Horvátország, Montenegró, Szlovénia felségvizein (III-as és IV-es vízterületeken), de nem jogosít határátlépésre.

A hajóvezetői engedély megszerzésének nem feltétele más hajózási képesítés megléte. A „B” kategóriájú hajóvezetői engedély megszerzésének feltételei:

 • betöltött 16. életév
 • egy horvát képzési rendszer szerint minősített oktatási intézmény által tartott szakirányú tanfolyam (min. 12 óra)
 • egy jó minőségű másolat az útleveléről
 • 2 db 25×30 mm-es, színes igazolványkép

A tanfolyamot elvégezheti Budapesten a Captains Vitorlás és Hajóvezető Képző Központ szervezésében. A vizsga a zadari kikötői kapitányságon történik. A tanfolyam teljes egészében magyar nyelven zajlik, és a Tengeri Vitorlás és Hajóvezető Képző Központ instruktorának, Hovanec Zoltánnak köszönhetően,  aki Cserveni Tamás Yacht master előadóval együtt az egyedüli két(2) magyar nyelvű regisztrált oktató a  Horvát Tengerügyi Közlekedési és Infrastrukturás Minisztériumban (Zágreb), a vizsgákat is leteheti magyar nyelven.

A tanfolyam elméleti és/vagy gyakorlati felkészülésből áll. Az elméletet magyar nyelvű, írott anyagból sajátíthatják el a jelentkezők. A tanfolyam fejezetei:

 • part menti navigáció
 • COLREG
 • tengerrajz
 • meteorológia
 • a hajó felszerelései, hajógépészet
 • hajózási biztonság, elsősegély
 • tengeri rádiós kommunikáció

Tanfolyamunk a teljes körű ügyintézés mellett az alábbiakat tartalmazza:

 • elméleti oktatás magyar nyelven
 • vizsgára bocsátási kérelem intézése
 • vizsgadíj

A tanfolyam és a vizsga ára: 49.000,- Ft + 199,- EUR

Kapcsolatfelvétel / Érdeklődés

Rólunk mondták