Panamai világ engedély

Amennyiben panamai világ engedélyt szeretne, akkor már minden bizonnyal rendelkezik jónéhány, ehhez szükséges jogosítvánnyal, és igazolni tudja az ehhez szükséges gyakorlatot is.

Ehhez az engedélyhez nem kell külön vizsgát tennie. Rendelkeznie kell viszont valamennyi előírt jogosítvánnyal és gyakorlattal, és folyamodnia kell egy olyan szervezethez, amely jogosult ebben az ügyben eljárni – mint például a Tengeri Vitorlás és Hajóvezető Képző Központ.

A panamai világ engedélyhez szükséges valamennyi tanfolyam magyarul végezhető el a Tengeri Vitorlás és Hajóvezető Képző Központnál.
A vizsgákat is leteheti magyarul, mivel instruktorunk, Hovanec Zoltán a horvát Tengerügyi, -Közlekedési és Infrastrukturális Minisztérium regisztrált magyar nyelvű előadója. Anynanyelven vizsgázni még akkor is könnyebbség, ha a világ tengerein való hajózáshoz elengedhetetlen az angol nyelvtudás.

Leírás

A panamai világ engedély birtokában lehetősége nyílik a világ valamennyi tengerén és óceánján való hajózásra abban a kategóriában, amelyhez rendelkezik a szükséges vizsgákkal és előírt gyakorlati tapasztalatokkal. A panamai világ engedély feljogosítja arra, hogy a papírjainak megfelelő munkakörben egy világjáró hajó legénységének tagja lehessen.

Feltételek

A panamai világ engedély megszerzése nem vizsgához kötött, de rendelkezni kell a következő engedélyekkel, illetve papírokkal:

  • „A” kategóriás Yacht Master vagy hajóvezetői engedély “C” kategória
  • Tengerbiztonsági tanfolyam  (STCW-D2 – túlélés a tengeren)
  • Radarkezelő engedély
  • VHF rádiókezelő (GMDSS) engedély
  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat, horvátországi egészségügyi intézményben végezhető el – speciális panamai nyomtatvány szükséges hozzá
  • Igazolás legalább 1 év tengeri hajózási tapasztalatról, vagy saját tulajdonú hajóról
  • kizárólag útlevélről készültút jó minőségű másolat
  • 9 db 25×30 mm-es színes igazolványkép

Ár és tartalom

A világengedély megkéréséhez szükséges, valamennyi dokumentumot eljuttatjuk az Ön által megadott címre. Ha a folyamodvány kitöltéséhez segítségre van szüksége, abban is állunk rendelkezésére. Tel: +36-70-6005605

Miután a szükséges papírok másolatai, az orvosi alkalmasságról szóló igazolás és a fényképek a rendelkezésünkre állnak, elindítjuk az eljárást. Általában  60  napra van szükség, mire a panamai illetékes hatóság kiállítja a Yacht Captain vagy Sailing Captain Seaman’s book-ot. Amikor megérkezik az engedély, azonnal értesítjünk.

A világengedély költsége, amelyet a procedúra megkezdésekor kell kifizetni: 920,- Euro