Új rekord a Captains Cup versenyen

2022.04.07 19:56 Szervezőbizottság

Célba ért az összes hajó a 2022-es Captains Cup vitorlás versenyen egy hatalmas új rekorddal. A 100 tengeri mérföldes távot kevesebb mint 26 óra alatt teljesítették.

A futam április 6-án szerdán rajtolt pontban 12:00-kor. Ezután pedig az első hajó 100 tengeri mérfölddel később április 7-én ért célba délután 13:50-kor. A verseny különlegessége, hogy 1 nap, 1 éjszaka és még 1 teljes napig küzdenek a tengerészek, hogy megharcoljanak az első helyért. Összesen 16 csapat mutatta meg, hogy milyen fából faragták a magyar tengerészeket.

A Captains Cup meteorológiailag is kihívást jelentett, ugyanis a ciklon nem engedett és minden arcát megmutatta az éjszaka folyamán. A teljes szélcsend és utána következő eső még éjfél előtt kísértette a csapatokat. Éjfél után az észak-keletről érkező szél segítette útjukat, majd ahogyan előjött a nap és a pálya legdélebbi fordulópontján is átléptek a versenyzők már egy észak-nyugati szél dominált.

A verseny első helyzettje a Suttogó Sailing Team lett, majd őket követte a Rollercoaster csapata, utánuk pedig röviddel a DUOVILL Sailing Team vitorlázott át a célvonalon. Hatalmas gratuláció minden csapatnak a küzdésért, lovagiasságért és eszméletlen kitartásért, amelyet ezen hatalmas versenyen produkáltak!

Az eredményeket mindenki megtekintheti az Eredmények oldalon!