Elérkeztünk a rajtvonalhoz

2022.03.26 01:51 Szervezőbizottság

Kedves verseny kapitányok-csapattagok !

Beérkeztünk a verseny finish-be, már csak 7 nap és elkezdődik a magyarok legnagyobb tengeri vitorlás versenye – minden bizonnyal 20 versenyhajóval.

Kemény ez az évi előkészület is, szinte hetente változott a csapatokban a crew összetétele és még nincs vége a kapitányok szervezői helytállásának.

Kitartás és nagy-nagy akarat szükséges, hogy elvezessen mindannyiunkat a megoldásokhoz-meg lesz, BÍZUNK BENNETEK !

FONTOS INFO:

– 1 hajónak 2 gratis parkoló helye van a marina Hramina Murter  yacht kikötőben

– a 2022-es országos választások miatt több csapat vasárnap reggel adja le voksát, ezért a verseny bíró (Dragan Penjalov) a RAJTOT a 15.ADRIA KUPÁN vasárnap 14:30 h-ra tette – részleteket a verseny honlapján láthattok (https://captains.hu/adria-kupa/) .

– kérnénk a kapitányokat CSAPATONKÉNT küldjenek 2 mobil telefonszámot, melyre a VIBER kommunikáción „beküldjük” a versenypályát és a verseny bíró információit

– vasárnap este Murter Marina Hramina kikötőben éjszakázunk

– hétfőn (2022. április 4-én) reggel kezdődik a 15.ADRIA KUPA 2022 – 2. futama (pontos
   RAJT  időpont vasárnap este lesz meghirdetve és a pontos futam versenypályája is.           
   Várható futaam: Murter – Izs sziget).

– közös vacsora : időjárástól függően, Izs szigetén a yacht kikötőben (időben előre meghatározzuk), az Izs-i “király” süti  nekünk tengerész munkatársaival a SÜLT DURBINCSOT (kb. 40 dgr/fő) a burgonyasaláta és 1/2 lit.dalmát bor kíséretében. Zene “jó háziasan” a kikötőben – bízva a jó időben és jó hangulatban.   

– vasárnap reggel is át lehet venni a hajót – kérném a kapitányok ezt előre jelezzék e-mailban felénk – KÖSZÖNJÜK !

Kedves kapitány  és vitorlás versenyző barátok, menjünk és hajózzunk egy hatalmasat, mert a tengeri hajózáskor a MINDENHATÓ is ránk mosolyog és ez most  mindannyiunk számára különösen fontos! Mert a lelki feltöltődéshez: “kell mindenkinek egy kis – áramszünet….”, ezért: figyelmünk az Adriára szegeződjön és a megérdemelt 1 hetes tengeri feladatunkra, mert újra bizonyítanunk kell: A LEGNAGYOBB ELKÖTELEZETTSÉG, ODAADÁS, PÉLDAMUTATÓ EREDMÉNYEK alkotói MI VAGYUNK, ezért  ELŐRE  a tenger kihívásainak  is meg tudunk felelni, GYŐZTESEK LESZÜNK !

Tengerész-vitorlás üdvözlettel:

15.ADRIA KUPA- 15.CAPTAINS CUP 2022

Szervező bizottság nevében:

Hovanec Zoltán – alapító

Cserveni Tamás – verseny igazgató

Versenyünk évtizedes hagyományához hűen, ezúttal tengerész történelmünk egy csodálatos egyéniségére emlékezünk:

KÖZÖS MEGEMLÉKEZÉSÜNK A NAGY TÖRTÉNELMI ESEMÉNYRŐL

“Az Északi-sarkvidék magyar hajóorvosa”


175 éve született Kepes Gyula hajóorvos, 150 éve indult el az osztrák-magyar Északi-sarki Expedíció. A kettős évforduló kapcsán egy új sarkvidéki szigetcsoportot felfeledő osztrák-magyar-horvát tengerész expedíció kiváló tengerészeire, és Kepes Gyula hajóorvosra emlékezünk. A felfedezőket – tengerészeket a 25 éves Kepesnek kellett életben tartania a több mint két éven át tartó expedíció során, hónapokon át tartó fagyban és sötétségben.
                                                                                         (előadást összeállította: dr. Zsigmond Gábor)

Az-Eszaki-sarkvidek-magyar-hajoorvosa