fbpx

Megjelent a verseny a Porthole oldalán

2019.10.15 17:46 Szervezőbizottság

A Porthole eredeti cikkét itt tudod elérni a versenyünkről: https://porthole.hu/cikk/12514-megvaltozik-a-magyarok-nagy-adriai-versenye

Immár 21 éve szervezik az Adrián a magyarok legnehezebb tengeri vitorlás versengését. A verseny minden év szezonnyitójaként van számot tartva, március végén – április elején. Sokan mint Aranysekli versenyt ismerték meg, de az utóbbi években Captains Adria Kupaként emlegették.

A verseny az évek folyamán sok változáson ment keresztül. Kétévenként megújult a verseny pályája, majd periódusonként a teljes vitorlás flotta is lecserélődött. Így a magyar vitorlázók hajóztak már Elanokkal, Dufourokkal, Jeanneaukkal és az idén Bavariákkal is. Mindezek mellett a verseny legnagyobb különlegessége a több mint 100 tengeri mérföldes „éjszakai futam”, mely már az első évtől kimagaslóan vonzó volt a versenyző csapatoknak.
2020-tól nagy változás áll be a versenybe, pontosabban versenyekben, mivel különválik az éjszakai futam a nappali versengésektől. Így lesz először a történelemben 1 hét alatt 2 magyar vitorlás verseny az Adrián.

A csak nappali futamokból álló, szigetkerülő és pályaversenyekből összeállított versengés az Adria Kupa nevet kapta (saját díjazással), míg a több mint 100 mérföldes, két nap plusz éjszakai hajózással „egybegyúrt” versenyt Captains Cup-ra keresztelte a szervezőbizottság.

A versenykiírást úgy sikerült megalkotni, hogy mindkét versenyre külön-külön lehet nevezni, de egy jó csapat akár mindkét versenyen elindulhat. A szervezőbizottság abban reménykedik, hogy az itthonról szurkolók tábora így tovább fog növekedni.

Végezetül: a versenyhajók egyformák, Bavaria 41c típusú vitorlások (genkerekkel), melyekből 20 hajó áll a versenycsapatok rendelkezésére. Indulás most is a Murteri Marina Hramina kikötőjéből lesz, igazán korai időpontban: 2020 március 28-án.

Az pedig már most is látszik, hogy nagyon nagy az érdeklődés az új rendszerű verseny iránt is, hiszen október 10-ig már 17 csapat lefoglalta hajóját.

Izgalmas lesz a március 28-val kezdődő egy hét az Adrián: a magyar tengervitorlázók először az ADRIA KUPÁN majd a CAPTAINS CUP – on mérik össze tudásukat. Reméljük nagy mutatványokban-meglepetésekben lesz részünk és élvezni fogjuk a kimagasló teljesítményeket.

Koronavírus tájékoztató oldalunk a tanfolyamokról és versenyekről