2020 TAVASZÁN megtörténik ami még nem volt: 1 hét alatt 2 tengeri vitorlás verseny…

2019.08.03 01:04 Szervezőbizottság

2020 TAVASZÁN megtörténik ami még nem volt: 1 hét alatt 2 tengeri vitorlás verseny lesz megszervezve – (természetesen csak magyaroknak), így döntött a CAPTAINS ADRIA KUPA Szervezőbizottsága.

Az egyik verseny az Adria Kupa – mely szigetkerülő – ügyességi, igazi vitorlás technikai kihívásokkal teli (mondhatnánk pályaversenyek)  futamokból áll össze. A fő szempont, hogy megmérettetéseken éjjeli futam ne legyen, a hangsúly viszont a vitorlázás ügyességén lesz. Tetszetős,  látványos futamok előtt állunk, melyeken remélhetőleg a jól felvértezett magyar versenyzők „anyait-apait” beleadnak a rekordok felállításához. Bízunk benne, hogy az „itthon rekedt” tengerrajongók is élvezni tudják majd, az internet segítségével, a szigetek szeszélyes szél pöffjeit „kicselező” vitorlázók szemet gyönyörködtető  bravúrjait.

A másik verseny a CAPTAINS CUP – egy túravitorlás, éjjeli futammal „egybegyúrt”, nyílt tengeren is hajózó, komoly navigációs túraverseny. Egy igazi tengerész próbatétel: 150 tengeri mérföld „egy szuszra”.  Ezen a versenyen 30-35 órát kell egyfolytában vitorlázni – független az időjárás viszontagságaitól – szeszélyeitől és az éj kihívásokkal teli rejtelmeitől – bizony óriási közös munkát és hatalmas tengerszeretettel bíró csapatot kell erre összeszervezni – ez is egy hatalmas kihívás ! Kevesen képesek ilyen kemény teljesítményre!

Mindkét verseny időpontja:  2020 március 28-tól április 4-ig . 

Az induló kikötő: a „kalózok volt szigete” – Murter, marina Hramina és mindkét versenynek a versenyhajói az egységes Bavaria 41 c típusú túrahajók.

A jelentkező vitorlázók  részére minden bizonnyal a legnagyobb kihívás: részvétel mindkét versenyen és  kimagaslóan jó helyezés – dobogós helyezés elérése.

Jó csapatszervezést és felkészülést kívánunk a hajók foglalásáig, mely  2019 szeptember 5-én kezdődik.

Itt letölthetőek a hajófoglalók:

CAPTAINS CUP  és az ADRIA KUPA

Szervezőbizottságának nevében

Hovanec Zoltán – alapító