Lezártunk 20 évet és kinyitottunk egy új fejezetet

2019.04.13 17:47 Szervezőbizottság

Lezárult a 12+1.Captains Adria Kupa és vele együtt az elmúlt 20 évnyi vitorlás versengés is.

Csodálatos hétnek lehettünk tanúi. Ötször is rajthoz állhattak a versenyzők, amire ez idáig az elmúlt időszakban nem sok példa volt. A vitorlázók az Adria időjárásának sokféle arcát ismerhették meg, ami viszont arra sarkalta őket, hogy minden eddigi tudásukat, tapasztalatukat bevessék a jó eredmény elérése érdekében. Hol esett, hol nem. Hol fújt, hol nem. Hol erről fújt, majd 10 perccel később ellentétes irányból tombolt a szél. Hát ilyen körülmények között erősödik az magyar tengerész gárda, aki nem egyszerűen vitorlázókból áll, hanem olyan sport emberekből, akik képesek az egész világot a hátukra venni és kijelenteni, hogy “nekem ez is menni fog”.

250 tengeri mérföld, kőkemény  hajózás után a díjkiosztón, már nem ugyan azok az arcok álltak előttünk, mint a budapesti skipper értekezleten. Akik ma elénk álltak azok már ismerik önmagukat, tudják, hogy kik ők, honnan jöttek és ami a legfontosabb, pontosan tudják, hogy merre van a sikeres jövő felé vezető út.

5. Futam rajtja - 12+1. Captains Adria Kupa
5. Futam rajtja

Az 5. futam sem volt „sétamenet”, a Bura (észak-keleti szél) adta meg a futam hajóinak hajtóerejét. Az egymással farkasszemet néző vitorlázók mindenféle gond nélkül kezelték ezt a szeszélyes szelet is és olyan mesteri pontossággal vették a bóját, szigetet – fordulópontokat, hogy arra kellő szavak hirtelen nem találok. Élesen szelték a hullámokat, mint kés a vajat, majd a kerülő jelek után szinte minden hajó könnyedén száguldó, szárnyait bontogató pillangóvá változott.

Gratulálunk minden csapatnak a részvételért, a teljesítményért és az egész heti kitartásért! Mindenki becsületesen kitett magáért, ezek után büszkén mesélheti el minden  résztvevő, hogy „történelmet csináltunk és én részese voltam ennek a nagy eseménynek”.

Óriási élmény volt mindenkinek a jubileumi 20. éves tengeri vitorlás versenyen részt venni.

Díjak a díjkiosztón - 12+1. Captains Adria Kupa
Díjak

Végezetül a díjkiosztóról nem is mondanánk sokat. Hovanec Zoltán, a verseny alapítója összefoglalt mindent, amit ez a verseny jelent vagy jelenteni fog a jövőben. 20 év áll a verseny mögött. Ennyi ideje bizonyítanak a magyar tengerészek ezeken a hatalmas kihívásokon. Zoltán kapitány tökéletesen összefoglalta ezt az elmúlt időszakot és a jövőképet is.

Itt találjátok a felvételt:

Sajnáljuk a rossz fényviszonyokat, sajnos a teremnek ilyen volt a felépítése. Azért reméljük így is élvezhető.

A jövőre nézve pedig egy új irányt vesz a verseny. Erről az előbbi Facebook adásból tudhattok meg többet!

Az eredmények, a képek és a futamok mind-mind megtalálhatóak az oldalon. Ez nem jelenti azt, hogy az elkövetkező hetekben elül a versenyszellem. Kövessétek továbbra is a weboldalt, a Facebook oldalunkat és az Instagram-ot is, hogy megismerkedjetek a verseny rejtett részleteivel!