A magyarok legnehezebb tengeri vitorlás versenyének kapitányi értekezlete

2019.03.06 08:08 Szervezőbizottság

Kapitányok értekezletét hívja össze a magyarok jubiláris tengeri vitorlás versenye kapcsán a CAPTAINS ADRIA KUPA Szervezőbizottsága.

Április 1-én 17,oo h kezdettel, Budapesten lesz a történelmi esemény.

A magyarok első tengeri vitorlás versenye pont 20 évvel ezelőtt lett megtartva – természetesen az ADRIÁN, 1999-ben.

Az idei év azért is különleges, mert 20 hajó vesz részt a 20 éves versenyen.

legnehezebb_magyar_tengeri_vitorlas_verseny_adria_kupa
2018-as díjak

Egyértelműen ez a magyar tengeri vitorlázók legnehezebb versenye – ezért nem is csodálkozunk, hogy a rajt előtti utolsó napokban is tart az egyes csapatok személyzetének toborzása. Azért különösen nehéz ez a verseny, mert a Szervezőbizottság (más versenyekre nem jellemzően), éjszakai futamot is szervez. Ilyenkor “egyhuzamban”, akár vihar közepette is kb. 30-32 órát kell vitorlázni, küzdeni, nemcsak a természet elemeivel, de a versenytársakkal is, mert a táv 100 tengeri mérföld. A 20 év tapasztalata azt igazolja, hogy ezen futam alatt szinte minden időjárási viszony próbára teszi a versenyzőket: napközben ragyogó, akár még perzselő napsütés és szélcsend, éjszaka pedig hatalmas 3-4 méteres hullámok – nem egyszer jégesővel, és óriási széllel (40-50 csomó) kell megbirkóznia a főleg amatőrökből álló csapatoknak.

Igazi sportemberekről, kitartó, jól szervezett és céltudatos, felkészült tengerészekről beszélünk, amikor a CAPTAINS ADRIA KUPA  résztvevőiről ejtünk szót. Nyugodtan állíthatjuk – ez a magyar vitorlás tengerész elit legnagyobb része.

A verseny Murter szigetéről rajtol, április 7-én, vasárnap reggel és érdemes lesz mindenkinek követni az eseményeket, futamokat, mert a verseny közben hatalmas nyereményjáték is indul.

legnehezebb_magyar_tengeri_vitorlas_verseny_adria_kupa

További sikeres felkészülést kívánunk minden csapatnak, a csapatok ismerőseinek, barátainak pedig jó szurkolást és sok szerencsét a nyereményjátékokban.

A CAPTAINS ADRIA KUPA 2019 Szervezőbizottsága nevében:

Hovanec Zoltán – elnök.