Első futam = első kihívás

2019.04.08 00:19 Szervezőbizottság

A reggeli skipper értekezleten már szikrázott a levegő a csapatok között. Tapintani lehetett a feszültséget, amikor bevonultak a terembe és elfoglalták a helyüket egymás mellett. Miután megérkezett a verseny főbírója Dragan Penjalov, lezajlott a rövid ismertetés és utána fejvesztve rohant vissza mindenki a hajójára, hogy a motort beröffentve indulhasson is a rajthoz.

Galéria
Első futam - Skipper értekezlet - Captains Adria Kupa
Skipper értekezlet

Az eső nem kímélt minket reggel és a rajtnál sem, de ahogy áthaladtak a vonalon a hajók abba is maradt a csöpörészés. A Jugó ( dél-keleti szél ) stabilan fújt és gyönyörű hajtóerőt adott hajóknak, melyek olyan sebességgel lőttek ki, hogy a zsűrihajók alig érték utol őket.

A kontroll ponton, a második zsűrihajó mellett még egészen együtt volt a mezőny, onnantól viszont a szél elkezdett gyengülni és ez jobban szétszórta őket.

Az Admiral Sailing Team ezúttal sem akadt kihívójára, magabiztosan jelentették ki, hogy idén is pályáznak az első helyre.

Itt találjátok az eredményeket:

Első futam - Nyertes csapat - Captains Adria Kupa
Admiral Sailing Team

A hétfő reggel hozza el nekünk az éjszakai futamot, mely igazán kiemeli ezt a versenyt a több száz amatőr vitorlás versengésből. Dragan Penjalov egész éjszaka dolgozik az útvonalon és olyan embert próbáló irányt határozott meg, hogy a csapatok teljes ereje és kitartása kelleni fog a teljesítéshez.

Ráadásul a szél tökéletesen ellentétes irányból fog fújni a hétfői futam alatt, mint ahogyan az első napon történt. Az észak-keleti szél meg fogja adni a verseny alaphangulatát és elrepíti a magyar tengerészeket egészen Vis szigetéig.

Jó pihenést kívánunk minden versenyzőnek!