Mitől több ez a verseny?

Ez a verseny azoké a magyaroké, akik a tengeri hajózást komolyan gondolják; akik a tapasztalat és tudás gyarapítása mellett lépést akarnak tartani a hajózás fejlődésével, akik nyitottak új tájak és nemzetek megismerésére és akik – velünk együtt – hiszik, hogy ez a világ mindig tartogat meglepetést és izgalmas felfedeznivalót.

Minden versenysorozatnak van egy alapvető célja, amin az évek során nem szokás változtatni. Mi magunk sem készülünk erre, mert mindaz, amit tíz évvel ezelőtt megfogalmaztunk, ma is aktuális. Egy olyan nemzet sportolóit hívjuk erre a maga nemében egyedülálló, adriai navigációs túravitorlás versenyre, amelynek van ugyan tengerész kultúrája, de nincsen tengere.

Ez a verseny nem csak a tudásnak és a kiváló csapatmunkának köszönhető győzelmekről szól. Itt minden hajóosztályon belül egyformák a hajók, csak ezen a versenyen van éjszakai futam (ez egyben a leghosszabb futam is, kb.30 órás), minden versenyfutam komoly tengeri navigációs tudást igényel, és nem utolsó sorban ez a magyar tengervitorlázók legnépesebb versenye.

Tehát mindenki, aki részt vesz ezen a versenyen– vagy akár csak figyelemmel kíséri a médiában, honlapunkon vagy a Facebook-on – emléket állít valamennyi egykori magyar hajósnak, és hozzájárul az általuk teremtett tengerész hagyományok megőrzéséhez.

[3d-flip-book mode="fullscreen" urlparam="fb3d-page" id="5845" title="false"]

Póló

Peterdy István tengerész kapitány (1864-2014)

A magyar postaszolgálat megteremtője

 

 

 

Bajomi Béla tengerész kapitány (1891-2016)

Adriai expedíció – új élőlények felfedezője.

Otranto 1917 – 2017

 
OKLEVEL Altalanos reszvDDr. Juba Ferenc kapitány - Oklevéloklevel_mindoklevel-mindenkioklevél-alt.jpg2012oklevél.jpg2011